Kuidas 0€ eelarvega Instagramist kliente leida?

Kuidas 0€ eelarvega Instagramist kliente leida?

Instagram ei ole üles ehitatud tasulistele reklaamidele, vaid suhtlusele, suhete ehitamisele ja väärtuse loomisele. Kui sinu tänane Instagrami turundus tulemust ei too, ei aita siin ka tasuline võimendamine, sest esmalt tuleb üles ehitada "vundament". Just nagu ei püsi maja selleta püsti, et saa ka Instagramis "puusalt tulistades" päriselt häid tulemusi loota. Ka raha eest mitte.

Instagram ei ole otsemüügi kanal, kuid võib aidata õigel kasutamisel sinu äri müügi mitmekordistada. Kuidas aga seda võimsat tööriista kasutada ilma rahalisi vahendeid kulutamata? Vaatame lähemalt, millest alustada ja millised strateegiad siinkohal töösse rakendada:

Alusta oma profiili optimeerimisest

Optimeeri oma profiil nii, et 5 sekundiga oleks selge, kes sa oled, mida sa pakud ning millist väärtust ja kellele lood. Tugine järgnevale:

1.Profiilipilt ja kasutajanimi: Kasuta kvaliteetset profiilipilti ja vali kasutajanimi, mis on sinu brändiga seotud ja kergesti leitav. Väldi slängi ja ebavajalikke termineid, lühendeid, numbreid ja kriipse-punkte.

2.Bio: Kirjuta lühike ja lööv bio, mis selgitab, kes sa oled ja mida sa pakud, üheskoos väärtuspakkumisega. Too sisse kindlasti oma tegevusvaldkonda ja/või spetsialiteeti kirjeldavaid märksõnu toetamaks sinu konto leitavust. Lõpeta bio kirjeldus konkreetse üleskutsega, mis annab märku, mida huvi korral järgmisena teha.

3.Link: Kasuta bio lingivõimalus targalt ära. Lisa siia link (või mitu) oma kodulehele, e-poodi või näiteks maandumislehele, kus pakud kontaktide kogujana tasuta väärtsisu (nt e-raamat, juhend). NB! Ära muutu lingilahtri osas aga liiga ahneks - säti sinna vaid esmatähtsad lingid, mis toetavad sinu peamist eesmärki. Info üleküllus võib ajada huvilise segadusse ning tuua kaasa vastupidise efekti soovitule. 

Kuidas ka 0€ eelarvega Instagramist kliente leida?

Instagram võib tunduda keerulise "influencer" platvormina, kus ilma rahaliste vahenditeta läbi lüüa on justkui võimatu. Tegelikult on võimalik luua mõjuv ja kasumlik kohalolek ka täiesti tasuta, seda ka alustava ettevõtjana ning väikese jälgijaskonnaga. Edu võti peitub nutikates (sisuturundus) strateegiates, optimeeritud profiilis ja järjepidevas sihtkliendi huve arvestavas väärtuse loomises. Neli sammu, millest siinkohal alustada: 

1.Loo sisu, mis kõnetab sinu potentsiaalset klienti: Kui sinu eesmärgiks on leida kliente, ei vaja sa sisu, mis toob sulle lihtsalt vaatamisi-meeldimisi-kommentaare, vaid sisu, mis aitab vaataja ka kliendiks konverteerida või vähemalt ostule lähemale juhatada. Kui oled seni (tulutult) jahtinud vaid trende ja lühiajalisi "häkke", siis nüüd on aeg oma tegevuskavas kannapööre teha. 

2.Pane märksõnad enda kasuks tööle: Instagrami otsingumootor toimib sarnaselt googlele. Mida teadlikumalt märksõnu oma postitustesse põimid, seda suurem on tõenäosus sinu sisul otsingus ilmuda, kui keegi sarnast teemat otsimas on. Ühtlasi aitavad märksõnad Instagrami algoritmil mõista, kellele (milliste huvidega) kasutajatele sinu jagatud sisu kuvada ja soovitada. Ka vanad head hashtagid on siinkohal jätkuvalt toetavaks abiliseks, toimides niisamuti märksõnadena ning aidates sinu sisu kategoriseerida

3.Struktureeri postitused nii, et need ei tooks kaasa (parimal juhul) vaid vaatamisi ja meeldivaks märkimisi, vaid aitaksid üleskutse abil lugeja/vaataja/kuulaja ka sinu toote või teenuseni juhatada:  Vähemalt 80% sinu Instagrami postitustest peaksid hõlmama müükiergutavat üleskutset. Kui sa ei anna inimesele teada, kuidas sina aidata saad, kust lisainfot leiab, mil viisil sinuga ühendust võtta vms, siis jätad ise võimaluse potentsiaalne huviline oma toote-teenuseni juhatada, kasutamata. 

4.Kasuta ära story funktsioon: Instagram story ei ole enam ammu pelgalt igapäevaelu seikade kajastamine ja hommikuse kohvitassi pildistamine. Story vaatajaskonnaks on sinu "soe publik" ehk inimesed, kes on sind juba jälgimas ja soovivad sinust rohkem teada. Need on inimesed, kes on suure tõenäosusega valmis ka sinult ostma, kui lood neile selleks võimaluse. Räägi story vahendusel oma toote-teenuse olemusest, võimalustest, kasutamisest. Selgita, millise tulemuseni sinu toode-teenus jõuda aitab ning mida juba saavutada aidanud (seniste klientide kogemuslugudele ja tagasisidedele tuginedes). Pane oma pakkumine välja. 

Instagram on sulle täna jätkuvalt täiesti tasuta saadaval. Sa ei pea sentigi maksma selle eest, et oma äri Instagrami abil inimeste ette tuua, ent võita on sul sellest palju. 

Kui soovid ettevõtjana oma äri (või turundajana oma klientide ettevõtteid) Instagrami abil tulutoovalt turundama õppida (või osata hinnata palgatud spetsialisti või agentuuri töö tulemuslikkust), võib sulle huvi pakkuda minu põhjalik ja praktiline Instagrami käsiraamat, milles toon sinuni kõik selgitavast teooriast parimate praktiliste strateegiateni, mida nii enda kui oma klientide äri kasvatamiseks kasutan ning mis on end juba tõestanud. 

Tagasi blogi juurde

Jäta kommentaar

Palun pane tähele, et kommentaarid läbivad enne kuvamist ülevaatuse