10 levinud viga, mida Instagram story's vältida

10 levinud viga, mida Instagram story's vältida

Kuidas Instagram story oma äri kasuks tööle panna ja milliseid levinud vigu vältida? 

Instagram story eesmärgiks on ehitada usalduslikku suhet olemasoleva jälgijaskonnaga. Sinu lojaalne jälgijaskond (ehk inimesed, kes on sinu sihtrühma kuuluvad ning kes on päriselt sinu tegemistest huvitatud) on sinu väärtuslikuim "vara" Instagramis, kui sinu sooviks on Instagrami abil äri kasvatada. 

Sinu olemasolevad jälgijad on sinu "soe publik", kes soovib sinust rohkem teada ning kes on suure tõenäosusega valmis varem või hiljem ka sinu kliendiks saama.

Instagram story võimaldab astuda oma publikule sammukese lähemale - näidata telgitagustes toimuvat, tutvustada lähemalt oma toodet-teenust, uurida publiku arvamust, seisukohti ja ka seda, mis neile hetkel enim muret valmistab. Story on justkui sild, mis sind sinu potentsiaalsete klientidega ühendab. 

Jättes story funktsiooni unarusse, jätad ka raha lauale ning ennast uutest potentsiaalsetest klientidest ilma. 

Sinu ees on 10 levinud viga, mida ettevõtja ja turundajana Instagram story puhul vältida: 

#Viga nr 1 - Storyseeria puudumine 

Ehk üksikute seosetute klõpsude või mõttevälgatuste jagamine, millel ei ole omavahel mitte mingit seost ning mille sisu ei ütle vaatajale midagi. Lahendus: keskendu korraga ühele teemale ja loo iga story alati seeriana ehk jaota sisu loogilise ülesehitusena mitme slaidi peale. 

#Viga nr 2 - Liiga palju teksti

Ehk slaidide ülekoormamine sisutiheda tekstiga. Lahendus: kasuta reavahet ja veendu, et teksti lugemine slaidilt on mugav. Ära kirjuta tervet slaidi paksult täis. 

#Viga 3 - Kleebiste vältimine 

Ehk interaktiivsete lisade ("story stickers") mitte kasutamine. Lahendus: erguta kleebiste abil story vaatajaskonda kaasa rääkima ja kasuta kleebiseid ka kasuliku sisendi ja tagasiside kogumiseks. 

#Viga nr 4 - Subtiitriteta video

Ehk rääkivatele story'dele kokkuvõtva pealkirja või subtiitrite mitte lisamine. Lahendus: lisa alati täiendav tekst, mis lihtsustab info omastamist ning võimaldab sisu tarbida ka siis, kui hetkel ei ole võimalik heliga kuulata. Nii suurendad tõenäosust, et story vaataja kuulab/vaatab sinu story lõpuni. 

#Viga nr 5 - Eesmärgi puudumine 

Ehk juhusliku sisu postitamine, mis ei kanna endas eesmärki ega loo väärtust. Lahendus: veendu, et igal story'l on eesmärk (suhelda, müüa, harida, tagasisidet koguda...). Väldi juhusliku sisu jagamist, mis ei paku sinu jälgijale midagi. 

#Viga nr 6 - Üleskutse puudumine 

Ehk vaatajate mitte tegudele ajendamine. Lahendus: anna storyseeria viimasel slaidil teada, mida edasi teha (näiteks klikkida lingil, saata DM, vastata story'le...). Erguta astuma sinu poolt soovitud samm!

#Viga nr 7 - Pealkirja puudumine 

Ehk huvitekitava sissejuhatuse puudumine esimesel slaidil. Lahendus: alusta storyseeriat alati huvitekitava sissejuhatusega, mis loob soovi ka järgmisele slaidile piiluda. Kasuta selleks näiteks küsimust, põnevat väidet või fakti. Hästi sobib ka mõni interaktiivne kleebis - nii saad vaatajad kohe esimese slaidiga kaasa haarata.  

#Viga nr 8 - Vale vormistus 

Ehk slaidide äärest-ääreni täis kirjutamine, mis võib viia selleni, et osa teksti jääb peitu. Lahendus: jää etteantud soovituslikesse raamidesse ja ära lisa teksti liiga äärde. Nii on sisu tarbimine vaataja jaoks mugavam ning ennetad teksti kaotsi minekut. 

#Viga nr 9 - Väärtuse puudumine 

Ehk sisu jagamine, mis võib sinu jaoks olla küll eesmärgipärane (näiteks toote-teenuse tutvustamine müügi eesmärgil), kuid mis ei loo vaataja jaoks mingil viisil väärtust. Lahendus: lähene alati vaataja huvi põhiselt. Ka siis, kui sinu eesmärk on müük, anna esmalt välja midagi huvitavat või kasulikku ning kombineeri selle juurde müügiosa. 

#Viga nr 10 - Story mitte kastuamine 

Ehk story funktsiooni ignoreerimine. Lahendus: kaasa story oma Instagrami turundusstrateegiasse. Räägi oma pakkumisest, kajasta telgitaguseid ja suhtle oma jälgijate ehk potentsiaalsete klientidega. Ära jäta story funktsiooni unarusse!

Kui tunned, et Instagrami erinevad sisuformaadid üheskoos sisuloomega põhjustavad sulle peavalu ning soovid õppida, kuidas erinevaid sisuformaate Instagramis kasutada, siis olen sinu jaoks kokku pakkinud praktilise Instagrami käsiraamatu. 

Instagrami turundus, Instagrami käsiraamat, kuidas instagramis turundada, sotsiaalmeedia turundus, ettevõtlus, väikeettevõtja

Käsiraamatus õpetan sulle, kuidas erinevaid sisuformaate Instagramis kasutada ning kuidas Instagram turunduskanalina päriselt oma ärile tulu tooma panna. 

Huvi korral saad Instagrami käsiraamatuga tutvuda SIIN. 

Tagasi blogi juurde

Jäta kommentaar

Palun pane tähele, et kommentaarid läbivad enne kuvamist ülevaatuse